Hans Leentjes
ManpowerGroup President NE/EVP

Ik voel mij absoluut verplicht een bijdrage te leveren aan het steunfonds van de Hugo de Groot en ik hoop JIJ ook!!!

Vijfendertig jaar geleden liep ik zelf op de Hugo de Groot rond. Nu ben ik als Executive Vice President verantwoordelijk voor de regio Noord Op het verzoek om een bijdrage te leveren aan “mijn oude” school heb ik direct ja gezegd. Zeker nu er na een moeilijkere periode weer mensen zijn die de school nieuw elan geven. Want zonder goede mensen heeft geld geven niet zoveel zin. Maar zonder geld kunnen goede mensen weinig doen. Ik weet vanuit mijn eigen ervaring wat voor verschil een goede school kan maken. Een goede school combineert voor mij uitstekend onderwijs met buitenschoolse activiteiten. Het stimuleren van cultuur en nieuwsgierigheid is voor mij essentieel geweest voor mijn verdere ontwikkeling. Onderdeel zijn van een leerlingenraad, schooltoneel, lid van VOD)m, studiereis, schoolkamp en sokkenbal hebben hier allemaal aan bijgedragen. Naast mooie herinneringen zijn het ook ervaringen waar je later meer aan hebt dan je op dat moment denkt. De leuke en stimulerende “Hugo de Groot” tijd heeft voor mij ook zeker een rol gespeeld om verder te gaan studeren en een universitaire opleiding te gaan volgen. In mijn familie ben ik de eerste die de keuze voor een academische opleiding (Sociologie,EUR) heeft gemaakt.

Ik werk op dit moment in een organisatie waar ik eindverantwoordelijk ben voor 28 landen in Europa. Het hoofdkantoor staat in Milwaukee en ik rapporteer zelf aan een Amerikaan. Mijn positie is echt een scharnierfunctie tussen de VS en Europa. Om dat goed te kunnen doen moet je willen begrijpen wat de verschillen tussen mensen, landen en culturen zijn.
Weten wat mensen drijft is essentieel om succesvol leiding te kunnen geven. Mijn nieuwsgierigheid hiernaar is in de basis ontwikkeld tijdens mijn Hugo de Groot jaren. Misschien nog wel meer buiten dan binnen de klas.

Ik gun iedereen die ervaringen en herinneringen en doe daarom graag mee aan het steunfonds Hugo de Groot.

Hans Leentjes

Mijn Achtergrond:
Atheneum Hugo De Groot (1977-1984)
Sociologie EUR (1984-1988)
Randstad (1989-2004)
ManpowerGroup (2005-heden)
Vice Precident Ciett (2014-heden)